Wat te doen ?

D'art et D'ardoise is het ideale vertrekpunt voor wandelingen in het bos van Winenne en omstreken of in de parken van Beauraing (Park van Castel St Pierre en Castel Ste Marie) waar u kennis kan maken met de lokale flora en fauna (herten, everzwijnen, ...), te gaan vissen in de vijver en genieten van een barbeque in een groene omgeving.

De parken van Beauraing verwelkomen jaarlijkse evenementen zoals "la brocante sur l'herbe" en "les médiévales de Beauraing". U kan hier een plannetje downloaden van de parken, een educatief programma en een spel voor de kinderen.

Wat de barbeques in open lucht betreft, deze zijn ook mogelijk in het bos van Felenne of in "Bel Air", net gelegen tussen de belgische en franse grens.

U kan eveneens verschillende grotten bezoeken, zoals daar zijn: "La merveilleuse" in Dinant, de "Grotte de Nichet" in Fromelenne en de bekende "Grottes de Han" met hun dierenpark.

Liefhebbers van roofdieren moeten zeker een bezoekje brengen aan de "Jardin des hiboux" in Graide, waar ze zowat 75 exemplaren hebben. Onderweg kan u even stoppen in Gedinne en de toren "du Millénaire" beklimmen, waar u een panoramisch zicht hebt op het plateau van "La Croix Scaille". Vandaar zijn ook een aantal gemarkeerde wandelingen mogelijk.

Alles is mogelijk om je uit te leven in de streek : wandelingen, fietstochten, mountain bike routes. Al het nodige materiaal om je fiets te onderhouden of te herstellen is aanwezig in ons vakantiehuis. Mountainbikes kan je huren bij het "Office du tourisme" in Beauraing (http://www.otbeauraing.be/)

Voor wie graag in de bomen hangt, kan je terecht bij "Cap Nature" in Bertrix. Het personeel zal je met de glimlach begeleiden doorheen de activiteiten: de apenbrug, de death ride of een partijtje paintball. U kan ook terecht bij "Dinant Aventure" voor soorgelijke activiteiten; kwestie van wat variatie.

Verkiest u water? Dan kan u kayakken op de Lesse of de Semois, genieten van de glijbanen van het "centre aqualudique Rivéa" in Givet, waar je eveneens kan genieten van een partijtje bowling.

Voor de motards ook wat wils; we hebben de kleine wegen en bochten zelf geprobeerd en dus kunnen we jullie verschillende routes aanbevelen.

Er zijn tal van ontspannende activiteiten te beleven, zoals genieten van een tocht op de Maas in Dinant of in Givet in een rivierbootje. Ook de Namourette met bootjes tot 12 personen kan je vinden in Namen.

Wandelingen, te voet of per fiets, zijn mogelijk op de belgische "RaVel" (Houyet – Rochefort), of de "voie verte" langs de Maas in Givet aan Franse zijde. Het tourismebureau van Beauraing verhuurt eveneens elektrische fietsen (http://www.otbeauraing.be/)

Het provinciaal domein van Chevetogne, uitgestrekt over 600 hectaren, laat u toe een ganse dag door te brengen in de tuinen, een openlucht zwembad, boot- of kano-tochtjes, speelpleinen, mini-golf, restaurants...

Ontspanning rijmt met welzijn, en hoewel er al een jacuzzi-bad aanwezig is in het huis, kan u ook terecht in het centrum Mandarine Turquoise in Falmignoul. Daar kan u, voor 5-6 personen, een jacuzzi en zwembad afhuren of genieten van lichaamszorgen (massage, voet-reflexologie, enz...). Voor heel kleine groepjes kan u bij "La Libellule" in Sevry een welness boeken met infrarood-sauna en jacuzzi voor 3 personen.

Goed nieuws ! Want de streek heeft ook iets in petto voor de hersenen !

In Beauraing, kan u bij "Trésors cachés" kiezen uit 3 escape rooms, zoals daar zijn: de "Charles Hobbs Experience", de "Tim Jenkin Experience" of de "Retour de Notre Dame". Elk van deze activiteiten zijn gebaseerd op historische feiten.

Bij het tourisme-bureau kan u terecht voor "Escape in the city", een piste-spel op ware grootte.

En indien dat nog niet genoeg was, kan u, in de buurt van het vakantiehuis, terecht in Hastière voor een "Escape cruise" of in Waulsort voor "Le mystère du Grand Oncle Albert".

In de omgeving van het vakantiehuis kan u heel wat kastelen bezoeken: Het kasteel van Vêve, het kasteel van Lavaux Ste Anne of het middeleeuws kasteel van Bouillon. Er zijn ook andere, met geschiedenis beladen plekken, zoals het Fort Charlemont in Givet, het Fort St Héribert in Wépion of de citadellen van Namen en Dinant.

Ook heel wat kerken zijn een omweg waard op patrimonium- en cultureel gebied: la collégiale van Dinant (13e eeuw) of de kerk van Foy-Notre-Dame (17e eenw), waar men een maagd Maria-beeld terugvond in een omgehakte boom.

Beauraing is ook een van de cultus-plaatsen waar de maagd Maria verscheen. Op de site van het heiligdom kan u het museum bezoeken of genieten van een rondleiding.

Ook op gebied van folklore heeft de streek een en ander te bieden: in Beauraing verdedigt "la Confrérie des Chevaliers de l'Ordre de la Cravache Beaurinoise" de lokale produkten. In Dinant is de "confrérie des Mougneux d'Coûtches" (koekefretters) ambasadeur van de Dinantse koek. "la confrérie de Leffe" verdedigt het gelijknamige bier en de "confrérie des quarteniers de la flamiche de Dinant" zet de dinantse keuken in de kijker, onder meer de befaamde flamiche (onthou u als u een gevoelig reukorgaan heeft...).

In het dorpscentrum kan u terecht bij de kruidenier "Au p’tit marché" voor heel wat benodigdheden. Ook een bakker en beenhouwer kan u ter plaatse vinden. Andere winkels en supermarkten kan u vinden in Beauraing (5 min) of in Givet: Carrefour, Delhaize, Intermarché, Aldi, Lidl, Netto en zelfs een bio-winkel.

Om de honger te stillen is er voor elk wat wils: van frituur tot gastronomisch restaurant, met tussenin een Italiaan of een Griek. Een lijst met namen, adressen, telefoonnummers en websites zijn ter beschikking in het huis.

Voor wie liever gebruik maakt van een traiteur-dienst: "Chaudron d’Uchy" levert uitstekende produkten en lekkere artisanale ijsjes.

In het huis is een eerste hulp-kit aanwezig en een lijst van dokters, tandartsen met hun contactgegevens.

Het dichtst bijzijnde hospitaal is in Dinant (20 min).

ReserverenPrijs en beschikbaarheden

Laden in uitvoering ...